NOVICE

Ali veste, zakaj je vaša prisotnost na velikih sejmih tako pomembna?

Ali veste, zakaj je vaša prisotnost na velikih panožnih sejmih tako pomembna?

Kadar nekaj počnemo leto za letom, ponavadi pozabimo, kaj je osnovni namen le-tega. Poročila za nazaj in plane za naprej včasih pripravljamo le zato, ker smo tako navajeni. Kar malo pozabljamo, kaj je pravi razlog za naše početje. Pozabljamo, kako dobro se je uzreti na pretekle rezultate, jih razumeti in na tej osnovi narediti dragocene načrte za prihodnost. Podobno je s sejmi. Če hodite na njih brez pravega entuziazma leto za letom, je vaš obisk precej verjetno sam sebi namen.

Takšno nepremišljena in nenačrtovana udeležba na sejmih verjetno nima prav dosti smisla. Zato se spomnimo, zakaj je obiskovanje velikih mednarodnih sejmov pravzaprav pomembno.

1. Hej, tu smo!

Če ste kot pomemben igralec v svoji panogi odločite, da ne boste razstavljali na najpomembnejšem panožnem sejmu v regiji, utegnejo vaši poslovni partnerji in konkurenca to razumeti kot znak, da vam ne gre najboljše. Še huje: morda bodo nekateri potencialni partnerji kar malo pozabili, da obstajate, in se naslednjič s povpraševanjem raje obrnili na koga drugega. Najrajši na konkurenta, ki jih je na zadnjem sejmu očaral z dobro sejemsko predstavitvijo in prijaznimi zaposlenimi.

Tudi vaš razstavni prostor namreč priča o poziciji, ki jo imate v panogi. Mali, nišni ponudniki zavzemajo manjše sejemske prostore, veliki se bohotijo na nič koliko kvadratnih metrih. Pomembnejši kot ste, bolj se to odraža na vašem sejemskem prostoru.

Utegne vas presenetiti, kako dolgo se bo vaša neprisotnost na sejmu poznala na rezultatih. Neredko je vir nabavnikov pri iskanju novih dobaviteljev prav seznam razstavljalcev z zadnjega pomembnega panožnega sejma. Če vas ni na sejmu, vas zato ni niti na seznamu potencialnih dobaviteljev podjetja, ki se poslužuje tega načina!

Ali veste, zakaj je vaša prisotnost na velikih panožnih sejmih tako pomembna?

2. Ker se splača!

Glavni razlog, zakaj bi se udeleževali sejmov, mora seveda ostati ta, da se vam to splača. To ne pomeni, da morate nujno že na samem sejmu ustvariti toliko prometa, da boste iz razlike v ceni pokrili stoške sejma. Pred sejmom se vprašajte, kaj točno želite na njem doseči? Je to utrjevanje odnosov z obstoječimi partnerji, odpiranje novih nabavnih poti, grajenje prepoznavnosti blagovne znamke ali kaj tretjega? Določite cilje, merite rezultate in preverite, ali je obisk sejma res obrodil želene sadove!

3. Ker gremo v korak s časom!

Veliki mednarodni panožni sejmi so vir navdiha! Na njih se lahko seznanite z zadnjimi trendi in inovacijami v panogi, novostmi na strani dobaviteljev in kupcev, novimi konkurenčnimi proizvodi… Če boste po sejmu hodili odprtih oči in se udeležili še kakšnega zanimivega predavanja v spremljevalnem programu, boste domov skoraj zagotovo prišli polni idej, kako še izboljšati svoj proizvod ali storitev.    

Kljub vsemu drži, da so priprave na sejem lahko precej stresne, sploh če se tega ne lotevate pogosto. Prijava, izbira razstavnega prostora in potrebnih priključkov, oprema razstavnega prostora, logistika, načrtovanje montaže, izobraževanje zaposlenih… Pri marsikaterem od teh korakov vam lahko svetujemo in vas pravilno usmerimo. Zato vas vabimo, da nas ob kakršnikoli dilemi kontaktirate.

Back to list

Sorodne objave

Dodaj odgovor